Do, 28.Mär.2024 - 18:44
Vitrindeki Kitaplar

Kösem Sultan Seti
TV'deki Kampanya
(4 Kitap Birarada)

Demet Altinyeleklioğlu
Türk Kitabevi'nin Televizyonlardaki büyük kampanyası!.. 
Kösem Sultan Seti! 4 Kitap birlikte 32.80 Euro yerine şimdi sadece 19.90 Euro!..

STAR TV'de "Muhteşem Yüzyil Kösem" dizisi, tarihe ilgiyi de artırdı.
Cariye Sultanların hayatını soluksuz okuyacaksınız!..
Osmanlı tarihinin en görkemli kadınlarından Kösem Sultan… 
Üç kıtaya yayılan bir imparatorluk, sayısız entrikanın döndüğü bir saray, güç ve tutkunun kızı bir güzel, üç kalp ve bir aşk! Osmanlı tarihinin en görkemli kadınlarından Kösem Sultan… 

4 kitap birarada 32.80 Euro yerine simdi sadece 19.90 Euro 

4 Kitap TOPLAM 3.200 SAYFA

SETIMIZDEKI ESERLER:

1) Kara Kraliçe Kösem:

Çocuk yaşta Milos’tan koparıldığında bütün hayallerine veda etti Nasya. Kaderi, ona hizmetçi olacağını fısıldasa da asi bir denizkızıydı o. Cehennem beklerken cenneti bulduğu Osmanlı Sarayı’nda kraliçe olmaya ant içmişti. 
Entrikalara, hiç uyumayan düşmanlara, sinsice kol gezen ölüme ve ihanetlere, zekâsı ve insanı büyüleyen güzelliğiyle meydan okudu. 
Talihi kendine aşık eden, Osmanlı’nın yolunu çizen Mahpeyker Kösem Sultan’dı artık o. Ancak uğruna gençliğini, çocuklarını, vicdanını, umutlarını feda ettiği taht, kime sadık kalmıştı ki ona kalsın? 
Koskoca bir devleti, sayısız padişahı dize getiren, onu Osmanlı’da Kösem yapan zekası, sonunda kadere boyun eğecekti belki de... 
Ama, cihana hükmeden Mahpeyker Kösem Sultan’dı o. Tarihi padişahlar değil, o yazmıştı. Ve ant olsun ki, adı tarih sayfalarından eksik kalmayacaktı. Azrail, bir tek canını alabilirdi. Varsın, alsındı!.. (812 Sayfa)

2) Cariye'nin Gelini Nurbanu:

İktidar hırsıyla bilenmiş iki kadın, aşka tutsak iki erkek ölümün kıyısında yaşanan hayatlar. Harem cehenneminden cennete uzanan bir yol. Kendi destanını yaratan, osmanoğlu'na kader katan, aykırı bir kadın. Aşk, entrika, tuzak, ihanet...
Güzeller güzeli Cecılıa Baffo'ydu o...
Venedik Venedik olalı, ondan güzelini görmemişti. Altın Kız derlerdi ona. Serenatlar ona yapılır, aşk şiirleri onu anlatırdı. "Güneş doğudan değil, Cecilia'nin gözlerinden doğar, onun gözlerinden batar. Yıldızlar gözlerinde parıldar" derdi şarkılar. Ancak kaderin rüzgarı yaman esecek, Cecilia kaçırılacak ve Sultan Süleyman'ın haremine savrulacaktı. Rüyaların kraliçesi, artık bir köleydi. Haremi birbirine katan cariye Cecilia'nın yolu, Sultan Süleyman'ın, güzellikte kendisiyle yarışan biricik kızıMihrimah'la kesişti. "Senin adın artık Nurbanu olsun!" dedi Mihrimah. "Tanrının Işığını Saçan Kraliçe..." Nurbanu, güzelliği ve aklıyla büyülediği, Hürrem'in oğlu Şehzade Selim'in ruhunda iktidar fırtınası yaratacaktı. Oysa, Sultan Süleyman'ın karısı Hürrem, iktidar oyununu Selim'in değil, küçük oğlu Beyazıt'ın üzerine kurmuştu. Ve böylece kayınvalide Hürrem ve gelin Nurbanu arasında amansız bir mücadele başladı... 
"Ben, Sultan Murad Han'ın annesi Cecilia Baffo'yum. Öyküm dillere destan olmalı!" dedi. Dediği oldu.
Tarih benim için ne der, umurumda değil. Tarih, kalem kimin elindeyse onun hikayesini anlatır. Bugün kahraman ilan ettiğini yarın lanetler. Hain diye damgaladığına, yarın bir bakarsın alkış tutar. Osmanlı'nın benim hakkımda vereceği hüküm de umurumda değil. Venedik'in dediği de, diyeceği de. Ben bahtımın çizdiği yolda yürüdüm. Başka çarem vardı da yapmadım mı, başka yolum vardı da yürümedim mi? Kader rüzgarsa, insan dediğin de önüne kattığı kuru yaprak. Esti mi bir o yana savurur adamı, bir bu yana. Savrula savrula buralara geldim, bunları yaptımsa suç benim mi? Varsın tarih istediğini yazsın. Osmanlı ne bilirse onu desin. Venedik, maskesiz dolaşamadığına bakmadan varsın beni ayıplasın. Hepsi celladın yağlı urganından, kılıcından, baltasından iyidir. Gerçeği yaşayan bilir. Ben yaşadım. Venedikli Cecilia Baffo'dan Nurbanu doğurdum. Bir cariyeden kraliçe yarattım. Bir sarhoştan kral... 
Herkes böyle bilsin. Osmanlı'ya iki padişah veren Nurbanu Valide Sultan'ım ben... (790 Sayfa) 

3) Altın Cariye Safiye :

İhanet Hiç Uyumaz! Osmanlı Haremi. İhtişam Aşkı. Esaret Ateşi. Ve İki Kadın. Kader zarını atar, Nurbanu Valide Sultan'la, küçük kuzeni Sophia Baffo'nun yolları yıllar sonra Osmanlı Haremi'nde kesişir. Sophia Baffo'nun ihtişam aşkıyla, esaret ateşi arasındaki gitgelleri bundan sonra yakıcı bir hırsa dönüşür. Göz kamaştırıcı saray hayatı Sophia'yı pençesine alacaktır. 
O, Nurbanu Valide Sultan'ın bir gecede yedi kere baba olan, çocuklarının sayısını kimsenin bilmediği, yaşadığı hayatla payitahta isyan tohumları eken veliaht oğlu Üçüncü Murad'la evlendirmesi için yoluna çıkmış bir melektir sanki. Sophia gizemli bir nedimeye dönüşür. 
Altın saçlı Safiye dilden dile dolaşan bir efsanedir artık. Bu arada kuzenlerin yüreğine kuşkular, korkular düşmeye başlamıştır. Nurbanu'yla Safiye arasında imparatorluğun hayatını etkileyecek bir iktidar mücadelesi filizlenmeye yüz tutar. Sonunda, Altın Saçlı Safiye efsanesi, çapkın Padişah'ın kulağına da gider... Ama kaderin daha söyleyecek çok sözü vardır. Haremin büyülü atmosferinde kadınların bıçak kadar keskin mücadelesi. Fırtına gibi esen entrika, kıskançlık, kin, sevda dolu hayatların romanı... (850 Sayfa)

4) Cariye'nin Kızı Mihrimah :

Üç kıtaya yayılan bir imparatorluk, sayısız entrikanın döndüğü bir saray, güç ve tutkunun kızı bir güzel, üç kalp ve bir aşk. 
Osmanlı Sarayı'nın muhteşem atmosferinde, kudretle, aşkla kuşatılmış bir hayattı onunki. Çevresinde korkunç ölüm oyunları örülüyor, gölgelere sinmiş suikastçiler fırsat kolluyordu. Yaşamak için öldürmek zorunda kalmayı kabullenemeyen masum bir kalp ve çaresiz, telaşlı çırpınışları Osmanlı'nın unutulmaz dönemlerinden birinin saklı kılavuzuna dönüşecekti. 
Mihrimah'ı, elle tutulur hiçbir özelliği olmayan bir adamla evlenmeye zorlayan korkunç sır, annesi Hürrem'le arasındaki anlaşmada gizliydi. O güçte bir annenin, o tutkuda bir babanın kızı, Hafza'nın torunu, Sinan'ın açmazı, Rüstem'in gelini olmanın aykırı bir bedeli vardı. Artık ne Barbaros Hayreddin Paşa'nın kadırgaları, ne de Mimar Sinan'ın göğe astığı kubbeler güldürebilirdi kırgın prensesin yüzünü. Gözlerine çöreklenen tuhaf derinliğin esiri Mihrimah, kalbinden geriye kalan koca boşluğu, adını tarihe kazıyarak dolduracak ve...
...Hürrem-Mihrimah işbirliği, Cihan Devleti'nin kaderini değiştirecekti... (780 Sayfa)
Yayın evi: Artemis
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Eklenildiği tarih: 08-11-2015
Yazar: Mehmet Atli
Kim ne desin bir döenem mührünü basmis bir sultandir Kösem!..
Sultanlari mutlaka okuyun. Demet Altinyeleklioglu, akici bir
dille yazmis kitaplarini. tebrik ederim.